Tillbaka från flyttkartongerna

Har jag slutat blogga?
Kanske. Det faktum att det var 27 dagar sedan sist pekar väl i den riktingen. Allt jag vet är att i dag skriver jag ett inlägg. Att jag för första gången på väldigt länge har ro till det.

Veckorna som gått har varit hektiska. Jag har flyttat till min trerummare, packat upp och möblerat samt shoppat mängder på Ikea.
På något sätt har jag blivit mer mån om mitt hem som singel, kanske därför att jag nu har full kontroll över det.

Den typ av aktiviteter som jag ägnat mig åt på sista tiden är klart jobbigare utan bil och körkort. Lyckligtvis har goda vänner ställt upp med otaliga turer till återbruk och affärer, och när jag väl själv blir bilburen ska jag påminna mig själv om att vara hygglig mot dem som behöver.

På Ikea blev det våningssängen Tromsö (till Anna), 120-säng till mig (vägrar låta en stor obäkig dubbelsäng ta upp allt utrymmet i sovrummet när jag ändå sover ensam), fyra Billybokhyllor i mellanbrunt, mediabänken Benno samt diverse lampor och annat.

Kompletterade detta med en platt-tv (LG 42-tums) och en rätt speciell lampa från Ampere. Hur den - till min stora överraskning - förändrar vardagsrummet nattetid kan ni se i det här filmklippet.Det verkar vara ett sjysst hus jag har hamnat i. På våningen ovanför bor en familj med ungar i Annas ålder, vilket vi kunde konstatera när jag tittade ut från balkongen härom kvällen.

Dessutom är närheten till Annas mamma en fördel. Anna kan själv gå de 200 meterna emellan oss.
Jag orkar inte tänka på hur det måste vara att genomföra ett sådant här flyttprojekt om man är osams med separationsobjektet, typ gör en Littorin. Vi har samarbetat kring allt och det har ändå varit påfrestande.

Just nu håller jag på att måla en 35 år gammal Billy-hylla grön (Annas favoritfärg. Gör aldrig det. Inte grön, inte blå - inte någon jävla färg alls.
De är plastlaminerade och färgen fäster inte alls. Från en inte fullt lika tekniskt inkompetent bekant fick jag lära mig att man måste grunda med betande primer (vafan nu det är?).

Det gjorde inte jag och trots två strykningar är den rätt flammig.
Plus att det är rätt knepigt att målla hyllplanen om man inte kan spänna upp dem med tvingar. Nu får jag måla ena sidan, låta torka, vända dem och sedan måla andra. X 2 desutom.

Övriga små debacle jag haft: en av de nya Billyhyllorna levererades trasig och nu får jag vänta på reservdel från Ikea och antennsladden jag köpte till tv:n var 1 dm för kort. Men det är ju bara standard, inget som får humöret att svaja.

Vi har som sagt fortfarande inte fått sålt radhuset. Nu under juli har vi inte ens försökt. Semestrar plus att det står tomt gör det knappast troligare att rätt spekulant dyker upp.

Planen är nu i stället att Pernilla och jag - med start i morgon - ska måla om hela undervåningen vit. Det finns folk som börjar kräkas av ockra, även om jag är rätt förtjust i färgen.

När det är klart avvaktar vi lite innan vi anlitar en homestagingfirma, som får möblera huset. Det kostar kring 20 000 kr, och även om det är väldigt, väldigt ovanligt i en så down to earth stad som Västerås så tror jag att det är väl investerade pengar. Det räcker ju med att två personer blir intresserade och börjar bjuda i stället för en så har man igen pengarna flera gånger om.

Innan vi har fått sålt har vi dubbla boendekostnader, samt att vi inte får loss de kontanter som utgör reavinsten. Jag har fått nalla en hel del från bankrullen, men just nu skiter jag ganska mycket i det. Är inte ens säker på att jag orkar spela något framöver.

Fast i går gjorde jag faktiskt comeback. Spelade Partys lördagsturre ($320 med 35 k garanti) och shortstackade mig fram till en 9:e-plats för $940.
Skrev förresten ett surt mejl till Party om att de sänkt garantierna utan att meddela oss. Okej, många gör så under fotbolls-VM, men med tanke på hur de spammar en så fort en garanti höjs hade det varit anständigt att berätta om det.

Det var allt för nu. Det kändes rätt gött att kladda ned några rader, så vem vet - kanske kommer det en ny uppdatering före höstdagjämningen?


Detta inlägg kan även läsas på www.pokercampus.se

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Posted on: söndag, juli 11th, 2010 at 01:48

Posted in: Indis pokerblogg

Tags: , ,

Search