Herre min skapare vilken resa! Del III

Efter en allt för lång kväll ute med Rikard, hans tjej och deras två flatmates och med endast tre timmars sömn vaknar jag upp och känner mig som en avdankad pundare.

Packar snabbt ihop mina prylar för att ta mig tidigt ut till Heathrow.

1.5h senare och väl på Heatrhow kontaktar jag British Airways och berättar vad som hänt. Corraine som sitter vid disken talar om att de inte kommer kunna hjälpa mig med en ny biljett.

Helt plötsligt börjar min engelska bli perfekt och med lugn stämma hittar jag ord som jag knappt själv trodde att jag kunde. Jag ber om att få tala med någon annan. Helst en chef. Till slut kommer chefen Mike ut.

Återigen får jag berätta vad som hänt och förklarar att jag tycker att BA gjorde fel som från början släppte in mig på flyget till London. Han berättar tillbaka med samma lugna stämma att det är passagerarens eget ansvar att ha ett komplett pass.

Efter en halvtimme kommer dock Mike och Corraine ut, ger mig en tur och retur biljett gratis till Arlanda samt en biljett dagen efter till Vegas helt utan kostnad. Jag frågar varför denna drastiska vändning och Mike säger att när passagerare är samarbetsvilliga är BA sällan svåra att ha att göra med.

Nästa flyg till Arlanda går dock om en knapp timme och det är en bit till gaten så jag måste genast lägga benen på ryggen för att hinna med flyget.

På Arlanda går det fort. Buss 10 som ska ta mig ut till tullverket har precis kört förbi, men busschauffören ser mig i sidopspeglarna och stannar.  20 minuter efter ankomst har jag ett nytt pass. Tullverket vet precis vem jag är. Min syster har ringt 4 gånger och trakasserat dem och förvarnat om att jag ska komma.

Det går så pass snabbt att jag återigen hinner byta till ett tidigare Londonplan som ska gå om drygt 2h.

Dagen innan jag skulle åka från Arlanda (första gången) skaffade jag mig spotifypremiumkonto för att kunna lyssna vid borden. Jag lyckades dock inte ladda ner några playlist till min iphone pga för dålig Hi-Fi uppkoppling.

Av någon anledning har en tjej (snygg) från Nya Zeeland tjuvlyssnat på min historia när jag pratade med Rikards vän Gregg från England och tycker lite synd om mig. Samtidigt har hon hört att jag har nämnt Bon Iver och genast börjar vi snacka musik.

Vi surrar så pass mycket att jag tar mig mod och fråga ifall hon vet om det går att ladda ner musik från Spotify på något annat sätt än Hi-Fi, typ att någon laddar ner mina playlist från en annan dator, eee idiot som jag är.

Som svar får jag att det blir nog svårt. Däremot har hon en hel drös med bra musik som vi tankar över från hennes laptop och självklart bla Bon Iver. Hon har i stort sett all musik jag vill ha förutom Glas Vegas och självklart alla de svenska artisterna. Så galet att det knappt är sant.

Denna underbara tvåbarnsmamma räddade förmodligen min vistelse i Vegas. Thanks Sian Leigh som tydligen känner det tidigare snowboardproffset Ingmar Backman, numera pokerproffs?

Hur som helst. Tillbaka på Gatwick vet jag inte vad jag ska göra. Gå omkring och lalla på flygplatsen, åka till Rikard som tar 1.5h eller ta in på hotell är alternativen.

Det tog emot, men det blev till slut Hilton Hotell och 6h sömn för £116. De sömntimmarna är de dyraste jag någonsin sovit på. Och när jag väl steg upp var jag mer trött än jag var dagen innan.

En sak jag insett är hur pass bra vi människor klarar hos med lite sömn. Visst du tänker till slut som en häst (eller, är de smarta? Någon som vet? Anna kanske?), men du orkar mer än du tror. Det jag dock kunde tänka på var att nästa gång jag åker någonstans blir det ta mig fan i mig båten.

Båt, jag vill åka båt. Tänk så fan så helvetes mycket mer du får för pengarna. Tänk satan vad mycket mer du får för pengarna. Förlåt för sista gången fader!

Läs även:

Herre min skapare vilken resa! Dell II

Herre min skapare vilken resa!

 


Besök PokerListings.se

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Posted on: onsdag, juli 7th, 2010 at 05:26

Posted in: Okategoriserade

Tags:

Search