Galna dagar i Vegas

Det händer så pass mycket här nere att jag skulle kunna skriva en roman.

Måndag och ankomst:

Mitt hotell avbokade min reservation för att jag anlände en dag sent. Tålamodet var för en gång skull nära på att tryta. Som tur var fick jag tag på sylen som skickade ett nummer till Franke som är en entreprenör och som jobbar för pokerlistings här nere i Vegas.

Han fixade boende på Pokerlistings ranch där vi senare hade ett litet miniparty med några pokerlistings-killar som jag träffade förra året.

Tisdag:

Under dagen får jag efter ett tag på 888poker som genast gör en ny reservation med en uppgradering på sviten. Senare ringer 888poker och frågar om jag vill följa med och åka go cart. Trots att jag är ybertrött kan jag inte säga nej. Det jag inte vet om är att 888poker har ett filmteam med sig där producenten är övertänd.

Bara första tagningen när vi ska gå igenom entren tar han om minst 5 gånger. Han vill att vi ska göra Hifive och hoppa omkring och spela glada. Jag förstår numera varför skådesspelare tjänar bra. Inte lätt att spela den där coola killen som tjejerna ville ha när de gick i gymnasiet.

Onsdag och första speldagen:

Jag kommer 10 min försent och efter tredje handen händer följande. Bet 150 från en kille, raise från en asiat till 450. På knappen tittar jag ner i aa och reraisar till 1250. Syn från asiaten och floppen kommer 1052. Check och jag bettar 1800 och får ett snabbt omslag till 6800.

Asiater överlag spelar väldigt aggressivt och här har jag alla tre alternativ att välja på. fold, syn eller reraise. Slår jag om är jag egentligen pottcommitad och det känns sådär att tjonga in degen tredje handen när du inte har en aning om var du står.

Till slut synar jag för att se vad han gör på turn som är en J. Ganska snabbt slänger han ut 10800 centralt på bordet. Att han  slänger ut markerna mitt på bordet kommer jag senare återkomma till.

Här är det omöjligt att bara syna. Fold eller all in är det som gäller. Till slut kommer jag fram till att om han bluffar får han göra det. Den här handen kan spelas på 100 olika sätt. Den kändes ännu tuffare då det visade sig senare att asiaten spelade aggressivt.

Efter det är jag riktigt kall och är urslag. Nolle energi med noll fokus. Som lägst har jag 7.5 k och slidar upp och ner mellan 14-och 10k. Bordet är hur som helst väldigt tufft. Hade garanterat inte räknat med det motståndet. Från seat 1-6 sitter det riktigt bra spelare som slår om pre, flopp, turn, checkraisar.

Eli Elezra är en mycket mycket bra spelare (tycker han spelar bland de bättre på HSP), men ingen som jag direkt är orolig för. Kan garanterat inte säga att jag har en tell på honom, menhans mönster på HSP är följande: raise pre, bet flopp och turn. Tror inte jag sett honom bluffa en hand på river på HSP. River brukar han checka ner eller vika.

Han är även känd för att vara en lösspelare och spelar mellan 60-70% av potterna. På något sätt måste det vara svårt att ha motivation när du är värd för mer än 100 miljoner dollar och med ett startfält runt 7000 spelare.

Tillbaka till 16k höjer jag utg till 1050 med 1010. Eli på knappen synar. Floppen kommer 10j7. Bettar ut 2300 och får syn. Turn J. Här väljer jag att checka pga av två anledningar dels för att få det se ut som om jag har ak och är osäker på om Eli kommer syna två gater med en stor riverbett.

Förmodligen har han typ a7 skulle jag tro då han kanske skulle slå om med J på floppen då jag är tightweak. Vid det här delen av turren är jag instängd i mig själv, och mina ögon är svarta som - får (haha, whatever).

Har bla inte haft en aning om att Erik stått vid mitt bord ett tag. Underbar känsla och jag känner mig på gång för första gången på hela dagen.

Hur som helst. Eli checkar bakom och river blankar något lågt kort. Jag bettar ut 3500 och skulle kanske ha höjt mer, typ ställt kanske? Han blänger kallt på mig, men det skiter jag fullståndigt i. Ingen i hela världen kan stirra ner mig vid det här lagret. Syn och jag vinner första någorlunda stora potten.

Dagen slutar med 21300 chips. Du vinner inga turneringar dag 1 och det är nu jävlar vi ska slå oss upp. Ett tag ville jag som sagt kasta in handduken, men det är annorlunda nu. Dag 2 börjar om några timmar och jag ska kämpa tills - ja ni, bra fråga, jag krampar?

 


Besök PokerListings.se

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Posted on: fredag, juli 9th, 2010 at 07:56

Posted in: Okategoriserade

Tags:

Search