Flygplatsen Las Vegas

Jag har hört att det råder värmebölja hemma. Det glädjer mig att tänka på att trots att jag är så långt borta, så delar vi samma upplevelse av solens strålar som faller på arkitekternas skapelser, i ett så hårt vingslag att skuggorna till majoritet består av räta linjer. Värmen är bastuliknande och solen är hård i öknen.

Det är vackert här på ett futuristiskt sätt. Den upplevelsen delar vi nog inte då Stockholms sommarljus tillhandahåller en värme som ingen annan stad har återskapat så länge som jag har funnits.

En trevlig man vid mitt bord i dag sa att han hade bott här i sju år. Han sa att det är särskilt trevligt då det inte finns något annat att göra än att spela.

En annan kille sa att han förälskade sig i staden från första ögonblicket han satte sin fot här. I fell in love with Vegas the first time I sat my foot down here..

Han har en dotter hemma i England som han sällan träffar. För mig hade det varit helt otänkbart. Utan Astrid ingen Dilba. Så lätt är mitt liv på ett sätt. Hennes existens gör mina val enkla.

Ibland försöker jag föreställa mig, när jag reser, att just den här platsen är människor jag möters referens av ett hem. Detta är deras gator.

Vissa städer är lättare att förlika sig med och andra, som den här, är svårare. Förmodligen är min bakgrund  alldeles för splittrad för att jag ska kunna förstå att någon frivilligt väljer att bo i en tillvaro som enbart är baserad på flykt. För det är så jag ser det. Tryggheten för mig hemma är exotisk och attraktiv.

Men att komma hit på besök, uppleva överdimensionerna, nästan som en åkattraktion, och sen lämna in när det blir för mycket, passar mig utmärkt. Det räcker bra så.

Ibland när jag är hemma så kommer jag ihåg platser som jag har besökt, och jag tänker att det är otroligt att när solen går ner över Solna, så går någon sin vana trogen fram till "desken" och ställer sig på listan för cg, precis som jag gjorde när jag var där.

På resande fot fylls dagarna till bredden med upplevelser. Jag älskar lugnet som vardagen erbjuder mig där. Jag gillar resor, men skulle aldrig klara av att resa hela tiden. Jag har redan gjort det där.

Jag läste Dybbans blogginlägg om flykt och spel. Jag gillar hur han tänker. Jag gillar att han rannsakar sig själv och är generös nog att dela med sig av sina innersta tankar.

Det är just precis dina tankar som i slutänden tar dig till den plats du i framtiden vill vara. Jag har skrivit om spelet och resonerat kring dess fram och bakgator sedan jag började blogga om poker för drygt ett år sedan och därför så uppskattar jag verkligen att det finns fler som vågar belysa en inte bara glamorös framtoning av pokern.

Är du en rutinerad spelare så vet du att poker liksom allt annat här i livet har både sina ljusa och mörka sidor. En del som aldrig spelar tror tyvärr att det bara är mörka toner och vissa som bloggar om poker och spelar själva har för ovana att alltid framställa spelet i överdimensionerade glamorösa beskrivningar.

Det är fel mina vänner. Låt er inte förföras av lögner och låt er heller inte döma ut något som faktiskt har ett stort underhållningsvärde och flerdimensionerad botten.

Nu är jag precis hemkommen och jag välkomnades av det vackraste ni kan tänka er. En sommarkväll i Stockholm när Stockholm är som finast.

Snart lägger jag upp en massa bilder ifrån Vegas (som jag lovat Balero)... :)

hugs


dilba

 


Besök PokerListings.se

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Posted on: onsdag, juli 14th, 2010 at 10:22

Posted in: Bloggarna på PokerListings.se

Tags:

Search